학사일정

교육과정

전공 CDR
교육과정 및 교과목 해설서
학년도 2024 학기 1학기
이수구분 1전선 학수번호 1전선
교과목명 퀴진&스타일링
교과목명(영문) Cuisine & Styling
교과목해설 외식을 기반으로 한 음식산업의 영역은 조리영역에서 확대되어 음식을 어떻게 선보여 소비자의 시선을 사로잡을 수 있는지에 대한 상당한 관심이 생겨났으며, 음식을 다루는 기업들은 음식과 스타일링을 하나의 개념으로 경쟁 무기로 사용하기까지 하고 있다. 이에 본 교과목에서는 조리를 어떻게 스타일링을 구성하여서 소비자의 시선을 사로잡을 수 있는지를 실습하고자 한다.
교과목해설(영문) The field of the food industry, centered around dining out, has expanded beyond the culinary domain, leading to a significant interest in how food is presented to captivate the consumer's attention. Companies handling food are now leveraging both food and styling as a unified concept to compete as a compelling strategy. In this course, we aim to explore through practical exercises how to craft styling in cooking to capture the consumer's gaze and create a lasting impression.
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